18 april 2024

Webinar DIGIBRUX - AVG-naleving & Digitale Rechten (In het Frans, met NL dia's)

Inschrijvingen

Date: 
18 april 2024
/
Webinar DIGIBRUX - AVG-naleving & Digitale Rechten (In het Frans, met NL dia's)

Inleiding

In het digitale tijdperk is naleving van regelgeving een grote uitdaging, vooral voor de non-profitsector met vaak beperkte middelen. Het omgaan met de vele wettelijke verplichtingen die het gebruik van technologieën reguleren, kan snel een hoofdpijnzaak worden voor uw teams.

Daarom bieden we deze speciale juridische workshop aan, om u te helpen de sleutelregelgevingen in dit domein te ontwarren. De focus zal liggen op de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), de hoeksteen op het gebied van bescherming van persoonsgegevens.

Gedurende 50 minuten zullen onze experts u door de grondbeginselen van de AVG leiden: rechtmatigheid, transparantie, gegevensminimalisatie, enz. U zult de concrete rechten en verplichtingen ontdekken die hieruit voortvloeien voor uw VZW, ondersteund door praktijkvoorbeelden uit de non-profitsector.

Andere essentiële regelgevingen zullen ook kort worden besproken: het recht op ontkoppeling, collectieve arbeidsovereenkomst nr. 39 over technologieën in bedrijven, en de richtlijn over digitale toegankelijkheid.

Een vraag- en antwoordsessie zal u de mogelijkheid bieden om de onderwerpen te verdiepen volgens uw specifieke zorgen van VZW's.

Programma

Duur Thema Inhoud
10 min Inleiding Presentatie van de context en introductie van de expert op het gebied van AVG.
50 min AVG Verkenning van de fundamentele principes van de AVG met een analyse van concrete gevallen en situatiestudies om de toepassing van deze principes te illustreren.
10 min Recht op ontkoppeling Discussie over het belang en de uitdagingen van het recht op ontkoppeling, evenals aanbevelingen voor de effectieve integratie ervan in organisatorische praktijken.
10 min CAO nr. 39 Verduidelijking van de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 39 en de impact ervan op bedrijven met meer dan 50 werknemers.
10 min Digitale toegankelijkheid Presentatie van praktische tips om digitale diensten toegankelijk te maken en te zorgen voor naleving van wettelijke normen.
30 min Interactieve Q/A sessie Moment van uitwisseling met de deelnemers om specifieke vragen aan te pakken en de besproken onderwerpen te verdiepen.

Praktische informatie

  • Wanneer? Donderdag 18 april 2024, van 10:30 tot 12:30 uur.
  • Waar? Online via Microsoft Teams. Inschrijving via de verstrekte link.
  • Kosten? Gratis, maar registratie is verplicht.
  • Doelgroep? Non-profitsector: directeuren, coördinatoren, IT- en juridische verantwoordelijken van Brusselse VZW's.
  • Taal? Workshop in het Frans met materialen beschikbaar in het Nederlands. De sessie zal worden opgenomen en later voorzien van Nederlandse ondertiteling.